среда, 1 апреля 2015 г.




Це найулюбленіше свято англійців! У цій країні 1 квітня названий Днем усіх дурнів. З півночі до дванадцятої дня 1 квітня кожен може пожартувати над своїми друзями, родичами та знайомими. Того, хто попадеться на першоквітневий жарт, зустрічають гучним сміхом і криками: «Першоквітневий дурень!»
А 1 квітня 1860 р. у Лондоні кілька сотень людей отримали видрукувані по телеграфу листівки - запрошення прибути на щорічну урочисту церемонію вмивання білих левів», яка відбудеться в Тауері в 11 годин. У призначений час натовпу «квітневих дурнів» взяли в облогу ворота башти.


День сміху святкується зараз у всьому світі, але ніде не є вихідним. У США його називають «святом серця, а не держави». До речі, професор Стенлі Теп із інституту здоровя в Окхерсті (Каліфорнія), стверджує: «30 хвилин сміху на день дозволяють пацієнтові, котрий переніс інфаркт міокарду, уникнути повторного нападу в найнебезпечніший період – перші півроку після нападу. – і потім жити повноцінним життям. Здоровим же людям ця кількість сміху подовжує життя на роки, іноді на десятиріччя».



У стародавніх слов’ян цей день вважається днем пробудження домовика. Вони вірили в те, що весна приходить не з початком першого весняного місяця, а 22 березня у День весняного рівнодення. І за повір’ям у цей день прокидається домовик, який аж до 1 квітня повинен виконувати всі роботи по дому. А 1 квітня, коли весна вже повністю вступала у свої законні права і приносила людям радість і позитивні емоції, домовик зникав.
Сучасна ж історія святкування Дня сміху починається з XVII століття, коли більшість населення Європи почали використовували різноманітні жарти і розваги. Жартували переважно над знайомими, причому у межах розумного. Головним було – подарувати в цей день якомога більше позитивних емоцій та хорошого настрою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий